Vinum Nobis DOC Barbera Piemonte

De Wijn

De Vinum Nobis DOC Barbera Piemonte is een heerlijke rode wijn met veel karakter en een intens robijnrode kleur met een paarse rand. De Vinum Nobis Barbera heeft een aangename uitbundige geur met een bouquet van donker fruit en florale tonen. De wijn is vol en krachtig met een smaak van rode bessen en verfijnde tannines welke zacht en complex zijn door de houtlagering. Een mooie balans tussen aciditeit en edele tannines maken van deze wijn een aangename en vlot drinkende maaltijdbegeleider. De wijn heeft een lange kruidige afdronk en kan tot vijf jaar na de oogst gedronken worden. Deze aromatische krachtpatser past bij een breed scala aan gerechten zoals: rood vlees, wild, pasta's en blanke kazen. Serveren tussen de 16-18˚C.

De Druiven

In San Luigi, rond Dogliani bevindt zich de Vinum Nobis wijngaard waar de barberadruif tot wasdom komt. De grond waarop de barberadruiven groeien is een kalkhoudende, kleiachtige grond. De barberadruif behoort tot een van de edelste druivenrassen van Italië. De druiven zijn snelle groeiers met een mooie intense kleur en geven de Vinum Nobis DOC Barbera zijn geweldige karakter. Door verlaging van de productie, middels terugsnoeien, beloont deze druif ons met hoge kwaliteit. Als de druif nog net niet rijp is wordt deze handmatig geplukt. Dat zorgt er mede voor dat de Vinum Nobis Barbera een wijn is met een perfecte balans tussen frisse zuren en een combinatie van rood fruit.

De Productie

Luigi Einaudi kocht in 1897 van de opbrengst van zijn eerste boek een boerderijtje in de "Langhe". Hij bracht het uiteindelijk tot president van Italië. Maar liefst 7 boerderijen met wijngaarden stonden op zijn naam bij zijn overlijden in 1961. Luigi was een bijzonder getalenteerd mens met een sterke passie voor wijn wat terug te vinden is in de volgende generaties. We zien het als een voorrecht dat de Vinum Nobis wijgaard één van de wijngaarden van deze famillie is. Dit wijnbedrijf werkt vanuit pure liefde voor het land en haar producten. De barbera-druiventrossen van Vinum Nobis zijn met volle overtuiging toevertrouwd aan dit familliebedrijf. Hun ervaring, passie en aandacht vloeien samen in de barbera van Vinum Nobis. De barberadruiven van Vinum Nobis worden gefermenteerd in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28-30°C. Na 6-8 dagen wordt, na decantatie van de wijn, de malolactische gisting gestart, wederom in staal. Vervolgens rijpt de wijn tien tot twaalf maanden in houten vaten van Frans eikenhout. Alvorens uitlevering aan de Vinum Nobis leden rijpt de wijn nog een aantal maanden na op fles in de kelders van Luigi Einaudi waardoor de verfijning wordt voltooid. De Barbera gemaakt door de familie Einaudi is een wijn met een geheel eigen karakter, een echte Vinum Nobis wijn!